кога е най-добре да се публикува в социалните медии (ресторанти)

През 2020 г. ресторантите бяха може би най-засегнатият сектор и се наложи да се съсредоточат към увеличаване на обема в доставки към домовете, плюс комуникация с клиентите си относно промените в обслужването, работно време и менютата, където социалните медийни канали бяха водещ инструмент.

Според проучване на Sprout Social, Instagram бе много активен инструмент за ресторантското пространство със солидни периоди на ангажираност, простиращи се от сутрин до вечер. Дори ако клиентите не правят типичните си снимки от преживяването в ресторанта, има много начини да използвате творчески публикациите в Instagram от показване на менюта и предложения за доставка до задкулисно съдържание от вашите кухни.

Ангажираността на Facebook и Twitter беше разпределена по -нестабилно през делничните дни, но тези платформи все още предлагат начини за привличане на вниманието към различни целеви аудитории. Потърсете начини да предлагате уникални промоции и актуализации, подходящи за всяка платформа, за да запазите ресторанта си на първо място за потенциалните клиенти.

Най-доброто време за публикуване във фейсбук ресторанти за 2021

източник: Sprout Social 

Кои са най-добрите времена за публикуване във Facebook 

  • Най -доброто време: понеделник на обяд, петък 13:00 – 14:00 ч.
  • Най -добрият ден: петък
  • Най -лошият ден: неделя
Кои са най-добрите времена за публикуване в Instagram
  • Най -добро време: понеделник от 9 до 13 часа
  • Най -добрият ден: понеделник
  • Най -лошият ден: събота
Най-доброто време за публикуване в Инстаграм ресторанти за 2021

източник: Sprout Social 

източник: Sprout Social 

Кои са най-добрите времена за публикуване във Twitter

  • Най -добро време: сряда по обед – 14:00, четвъртък 8:00 – 14:00
  • Най -добрият ден: четвъртък
  • Най -лошият ден: събота

Ако желаете да разберете повече за най-подходящите времена за публикуване в различните социални мрежи вижте оригиналния блог по тази тема „Кога е най-доброто време за публикации във Фейсбук и други социални медийни платформи

В следващите публикации идните няколко седмици ще обърнем внимание на най-подходящите времена за публикуване в социалните медии според различните индустрии. За да не пропуснете това съдържание се абонирайте за нашия безплатен бюлетин.

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯТ БЮЛЕТИН
безплатно съдържание директно във вашият имейл
Предпочитания за поверителност
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки. Тук можете да промените предпочитанията си за поверителност. Моля, имайте предвид, че блокирането на някои видове бисквитки може да повлияе на вашето изживяване на нашия уебсайт и услугите, които предлагаме.